Haber

Büyükşehir bunu da yaptı: Avrupa standardında mıcır fabrikası

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın, Körfez Kıyırlı’da bulunan Taş Kırma ve Eleme Tesisinde çalışan personeli ziyaret etti. Büyükşehir’in attığı her adım ve hayata geçirdiği her projede çevreye duyarlı olmasının yanı sıra enerjiden tasarrufu ve yerliliği ön planda tuttuğunu hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Dünya standartlarımızdaki tesisimiz çevre dostu olmasının yanı sıra burada üretilen; mıcır, sıcak asfaltı, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılıyoruz. %100 yerli üretime sahip tesisimizde böylece büyük oranda tasarruf sağlıyoruz’’ dedi.

 

PİYASA DEĞERİ 300 MİLYON TL

Güncel piyasa değeri 300 milyon TL olan tesiste çalışan personelle bir araya gelen Başkan Büyükakın, ‘’%100 yerli üretimle, AB standartlarına uygun olarak kurduğumuz Taş Kırma ve Eleme Tesisimizde saatte 400 ton üretim gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu toz indirgeme sistemiyle çalışan tesisimizde üretilen mıcır, sıcak ve soğuk asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılmakta. Bu sayede yol yapım maliyetlerimizi düşürürken projelerimizi daha hızlı tamamlıyoruz. Bu yatırımla KDV muafiyeti sağlayarak belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmış olduk’’ açıklamasını yaptı. Başkan Büyükakın’a incelemeleri sırasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban eşlik etti.

 

%100 YERLİ ÜRETİM

Körfez Kıyırlı’daki tesis, % 100 yerli üretimle çalışırken; yol yapım-bakım ve onarımıyla asfalt yapımında üzere çeşitli boyutlarda malzeme üretiliyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak 1400 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor. CE belgeli toz indirgeme sistemine sahip konkasör tesisi, saatte 400 ton kapasiteye sahip. Çevre dostu bu tesiste üretilen mıcır; sıcak asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılıyor. Büyükşehir’in Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve % 100 yerli üretimle kurulan kırma ve eleme tesisinde; asfalt üretiminde ve yol yapımında kullanılan kaliteli, eleklerle ayrıştırılmış 7 ayrı tip agrega malzemesi elde ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberaltindag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu