Ekonomi

DEDEMAN Oteller Grubu CEO’su ve yöneticisi hakkında karar çıktı

Uzun süre DEDEMAN Oteller Kümelenmesi CEO’su olarak görev yapan Emrullah Akçakaya ve yönetici olan Tunay Erdal hakkında rekabetçi teklif almadan hizmet verdikleri gerekçesiyle açılan davada karar çıktı. şirkete ait verileri üçüncü kişilerle paylaşmıştır. Mahkeme, her iki sanığa da “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve “ticari sır niteliğindeki bilgi veya belgeleri ifşa etme” suçlarından toplam 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi ve bu cezaların ertelenmesine karar verdi. ertelenen. Sanıklar “özel belgede sahtecilik” suçundan beraat etti.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, 20 Aralık 2023 tarihli kararında, sanıklar Emrullah Akçakaya ve Tunay Erdal’ı “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl 15 gün hapis ve 100’er lira adli para cezasına çarptırdı. . Her iki sanığa da “ticari sır niteliğindeki bilgi veya belgeleri açıklama” suçundan 10’ar ay hapis ve 80’er lira adli para cezası ile toplam 1 yıl 10 ay 15 gün hapis ve adli para cezası verildi. Tanesi 180 lira para cezası. Cezaya çarptırıldılar. Mahkeme, sanıkların daha önce kasıtlı hata nedeniyle hüküm giymediklerini dikkate alarak cezalarını erteledi. İki sanık hakkında “özel evrakta sahtecilik” suçundan beraat kararı verildi.

OTELE HİZMET VEREN İKİ SANIKTAN Beraat

Otele hizmet veren ve daha sonra bu davaya dahil olan sanıklar Gökhan Balaban ve Kadir Kılıç’ın “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan beraatlerine karar verildi.

İDDİAAT

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dedeman Gümbet Turizm ve İnşaat A.Ş., Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş. ve MRB Turizm ve Otelcilik A.Ş. “Şikâyetçi” olarak ortaya çıktı. Diğer sanık Tunay Erdal’ın düğünü sanık Emrullah Akçakaya tarafından şikayetçi otelde ücretsiz yapılmış, sanık THY’nin otel yöneticilerine verdiği Kurumsal Kart kartlarından birini kızına tahsis etmiş, hatta kart aktif hale getirilmiş. ancak iptal etti ve Levent Dedeman otelindeki 902 numaralı odayı kendisine tahsis etti. Hizmet dışı olduğu talimatını aldıktan sonra bu odayı 1 yıl boyunca bu şekilde kullanarak şirketi zarara uğrattığı, sanığın da şirkete ilişkin bilgileri içeren verileri e-posta yoluyla göndererek iddia edilen suçu işlediği iddia edildi. -rakip şirketlerin e-posta kullanıcılarına e-posta gönderin.

Davalı Tunay Erdal’ın, Avok Dizayn firmasına şirket adına diğer hizmet alım tekliflerini incelemeden 44 adet fatura kestiği, söz konusu Avok şirketinin sadece bu hizmetler için kurulduğu, Avok firmasından 200 adet saç kurutma makinesi satın alındığı iddia edildi. şirket tarafından satın alındı ​​ve bunlar piyasa fiyatının üzerinde satın alındı. Kendisi için düğün düzenlendiği, sanık Erdal’ın düğün için arkadaşları ve akrabalarını otelde ağırladığı, sanığın ayrıca eşine otelin yangın merdivenini üreten firmaya ilişkin e-posta gönderdiği kaydedildi. bilgilerini eşiyle paylaştığını ve katılımcı firmanın ekonomik açıdan zor durumda olduğunu ifade etti. . Sanıklar Emrullah Akçakaya ve Tunay Erdal’ın “hizmet nedeniyle inancı kötüye kullanma”, “ticari sır, banka sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgeleri ifşa etme” ve “özel bilgilerde sahtecilik” suçlarından 3’er yıldan 13’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. belgeler”.

Daha sonra açılan davayla birleştirilen dosyanın sanıklarından Kadir Kılıç’ın Avok Dizayn firmasının sahibi olduğu, katılımcı firmanın mal ve hizmet temini aşamalarında verdiği fiyatlar ile zarara yol açtığı iddia edildi. sanık Gökhan Balaban’ın ise şirketin otellerine sağlanacak saç kurutma makinesini daha ucuz fiyatla piyasaya sürdüğünü belirtti.

haber-viransehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu